Oversluiten

Oversluiten is een kwestie van rekenen. Soms loont het de moeite en soms ook niet. Dat is niet alleen afhankelijk van de nieuwe maandlasten. Maar ook van andere voordelen van de nieuwe hypotheek, zoals een langere rentevaste periode bijvoorbeeld. De financiering moet bij jou passen, nu en in de toekomst.

Wel of niet de hypotheek oversluiten is ook afhankelijk van welke hypotheek je nu hebt. Een spaarhypotheek oversluiten bijvoorbeeld is echt niet altijd voordelig op de lange termijn. Maar als het doel is om nu meteen lagere maandlasten te krijgen, loont het de moeite van het uitzoeken wel. Een beleggingshypotheek oversluiten of omzetten heeft vaak weer niet te maken met een gewenste lagere maandlast, maar met het creëren van meer zekerheid.

Door goed puzzelwerk en met elkaar te sparren over de mogelijkheden van het oversluiten van de hypotheek, kan er veel geld bespaard worden. Of kan er een hypotheek gecreëerd worden die veel beter aansluit bij jouw woonwensen omdat we meteen een (energiebesparende) woningverbetering meefinancieren.

Om te kijken wat er in eerste instantie mogelijk is komen wij graag met je in contact. Door het uitwisselen van enkele basisgegevens kunnen wij snel uitrekenen of oversluiten voor jou ook zinvol is, of juist toch niet.

Wil jij weten wat er mogelijk is?

Begin dan hier