Echtscheiding

Van scheiden komt lijden is een bekende uitdrukking. Het plekje waar je samenwoont met de mensen waar je eens van hebt gehouden, of op de een of andere wijze nog steeds van houdt moet verdeeld worden. Wie wil en kan er blijven wonen? Wat kan en moet er geregeld worden? Kan degene die vertrekt weer iets anders aankopen? Onze ervaren adviseurs helpen je graag met raad en daad door deze lastige tijden heen. Met als doel tevreden partijen die verder kunnen met hun leven.

Scheiden en nu? Voordat je de scheiding kunt aanvragen zal er veel besproken moeten worden. Hulp bij scheiding wordt vaak gezocht bij een mediator of advocaat. Die leggen de gemaakte afspraken vast en zorgen er voor dat de echtscheiding aan de wettelijke eisen voldoet. Uiteindelijk zullen zij het verzoek tot echtscheiding indienen bij de rechtbank om de gemaakte afspraken te effectueren. 

Tijdens het proces van het maken van afspraken zal er door de mediator of advocaat veel vragen gesteld worden over de lopende hypotheek en de echtelijke woning. Wij ondersteunen graag in dat proces door met elkaar te kijken wat er mogelijk en wenselijk is. De best mogelijk opties zoals: verhuizen van een van de partners, hypotheek meenemen of toch dat bord in de tuin, bespreken wij met de mediator of advocaat.

Wil jij ook graag inzicht in de best mogelijke opties?

Neem dan contact met ons op